pondělí 27. října 2008

Sest salaku se smectou


kousek za barakem nam tece reka v kery se da koupat

Zdravim vsechny priznivce indonesie, obvzlaste pak ty kery maj radi zapadni Sumatru. V padangu se na vikendpo dlouhy dobe s destem protrhla obloha a zacalo poradne svitit. Teplota ve meste i v okoli zacala opet stoupat na nadhernych tropickych 30 a jelikoz se obavany festival mistnich kapel z buhvi jakeho duvodu nekonal, zasli sme do jednoho hotelu na bazen. Ochrany faktor s cislem 6 je do tropu neco jako kdyz si oplachnete drzku lihem. V podstate, kdyz sem se namazal za 6 minut ten krem byl dole. Takze vysledkem bylo krasne trojbarevne telo, ktere mi mnoho mych indoneskych kolegu doted zavidi. Hnedo, bilo cervena trikolora. V podstate i v sobotu vecer se nic podstatnyho nedelo. Yani, nas staly muslimsky manazer nas vytahnula do jakeho si poulicniho baru kde si muze zrejme kazda kapela pucit nastroje a zahrat nakou tu pisen. Jelikoz s nama jedna takova kapela byla, tak taky pro nas zahrali dva songy, kery se pro lidi jako ja poustej jenom po smrti v pekle. Ve smrtici kombinaci s teplym pivem z plechovky sme se snazili s Cermackou tento vecer co nejdriv ukoncit.

Durian - smrdi jenom zralej, me to pripomina trochu pach octu ale zas tak odporne to nesmrdi. Kdyz snite tak ctyri duriany lepsi kvality, tak ste opili. Jinak chutna jako maslove.

Kluci nas pak kolem jedenacty vecer rozvazeli na motorkach, pac vod devaty vecerni jak jiz rada z Vas vi nejezdi ve meste nic jinyho nez taxiky nebo ojeky. Cermacka byla doma pomerne brzo a jelikoz sem zustal osamocen s muzi o hlavu a pul mensimi nez sem ja, udelali se mnou okruzni jizdu po nocnim meste. Takze, vsude kde vecer vyzaruje modre svetlo z oken nebo s chodeb je mozno klasifikovat za bordel. Take mi zastavili pred jistym mistem kde o par vterin pozdeji dorazil taxik a v jeho okynku zacala jedna indoska na me mrkat. Netrvalo dlouho a taxikar zase s divkou odjel. Byla draha. Nebo sem mel nabizet vic jak 100 000 Rp. stejne u sebe vic nenosim, ale aspon se kuci pobavili samozrejme na ucet bule.
Druhej den sem rano uz lehce citil stehna a tak sem vstaval az kdyz prisla druha Jana, ze jedna Ojekarka nam navarila obed a ze to musime jit snist. Jelikoz Cermacka byla nekde konecne poprvy hrat volejbal tak sem na chvili vyrazil na pasar Baru se najist. Vecer sem pak sel jako kazdej den do Warungu a dal si kureci s rejzi. No a v pondeli rano sem nesel do skoly, pac moje streva zacaly zkapalnovat. Takze tady mame druhej fatalni prujem do Ankety, takze si kazdej poradne vzpomente jak ste hlasovali. No a jak mi probihal dnesni den? Jelikoz se jednalo o prujem II.stupne, coz znamena prujem s teplotou, probihal cely muj den pouze a prevazne v horizontalni poloze. Kdyz uz sem odpoledne sel asi po desaty vylejt caj, tak mi z toho tlaku zalehlo levy ucho a neslysim na nej poradne doted. Cili se jedna o prujem II. stupne s nadmernym zatezovym tlakem v oblasti usi. tak sem si dal onech sest salaku se smectou a do ted piju jenom vodu. Ti z Vas kdoz ctou pozorne muj blog, vi ze salak je hadi ovoce zpusobujici zacpu a Smectu doporucuju koupit krocanovi s Kocicakem v dostatecnem mnozstvi. Obcas je dobry ji pit pred kazdym jidlem.

1 komentář:

mamiko řekl(a)...

Tak dej pozor, ať se nevysrajdíš z podoby.