pondělí 31. ledna 2011

Berastagi

ahoj vsichni,
tak uz druhej den mam bozi prujem, ale pomoci endiaronu, Imodia a smekty v kombinaci se salakem ho dostavam pomalu pod kontrolu. Pricinou muze byt podezrela konzumace sate na jedne z benzinek cestou z Parapatu do Berastagi. Samotna cesta byla celkem pohodlna, pac jako spravny turisti nejak nevyuzivame mistni dopravy a par tisic si priplatime za auto s AC. V Bearastagi bydlime ve hotelu Sibayak jako posledne s Cermackou. Dokonce mame s worcosem stejnej pokoj. Opet sme dorazili od krestanske populace "Bataku" do mist kde vladnou mesity a muslimove. Specialne mesita v Berastagi pousti v pul sesty pred vlastnim muezzinskym songem Allah je velky a jediny a muahamad je jediny prorok.." jeste oslavny muslimsky choral a to vse v poradny palbe. V samotnym Berastagi toho neni moc zajimavyho, snad jenom vystup na sopku Sibayak, ktera se nachazi asi tri hodiny chuze od mesta.
Vlastni vyprava zacala po snidani kolem devate. Pocasi celkem slo, rano lehce sprchlo ale pak se to nejak vybralo a obcas i zasvitlo slunce. Mata precejen do sedla kde konci silnice vyuzil bema a my sme si ten krpalek dali pesky. Samotnej vrchol byl ale v mlze a tak sme krome pruduchu chrlicich ohratej vzduch nic zajimavyho nevyfotili. Po sestupu sme si dali jako posledne koupel v horkych pramenech pod sopkou. Docela to cloveka uspi, pac po prijezdu na hotel sem okamzite usnul.
Zitra nas ceka presun do Bukit Lawangu a dva dny v narodnim parku "Gunung Loeser". Tam se opet potkame s orangutanama. Tak se mejte a uzivejte si mrazu. Specialne v tomto dile zdravim kolegy do prace a doufam, ze se tam nedeje nic neobvykleho. Fotky jsou zatim bohuzel jenom na facebooku.

1 komentář:

mamiko řekl(a)...

Jo průjem, to se dalo čekat. Sníš kde co a pak se divíš.