středa 26. ledna 2011

opustili sme Minangkabauce a uz sme u Bataku

Ahoj rostaci a rostenky, zdravim Vas u dalsiho dilu povidani o nasi male mesicni vyprave v Indonesii. Minule sme probrali nasi cestu a navrat z Painanu do Padangu. V podstate nic zajimaveho se neprihodilo, pouze sme se jeden vecer trochu zrumili z domacich zasob na strese hotelu. V nedeli sme ale nasedli spolecne s Darisem a jeho manzelkou do auta a vyrazili se podivat do Darisovy rodne vesnicky "Air Dingin" u jezera "danau di atas". Cestou sme projizdeli krasnou krajinkou s cajovejma plantazema. Desne nas tam pohostili a po prochazce v polich se zeleninou sme trochu poprvy zmokli. Vecer sme se sesli v kavarne kopi Aceh s Yani a domluvili se na odjezdu do Parapatu. Sraz byl v osum rano aby sme stihli v kancelari ALS zaplatit blokovany sedadla v autobuse. Yani prisla v pul desaty :] coz mi opet potvrdilo, ze na Sumatre je cas opravdu gumovej.
Jeste pred odjezdem sme se ssli rozloucit k Darisovi do warungu a byli obdarovani kerupukama kde sou zapeceny rybicky. Mozna si Homolac se Zdenkem Koprivou jeste na ne pamatujou :].
Cesta v autobuse transumaterskou higway byla celkem pohodlna. Kluci s Jitou vyfasovali uplne zadni sedadla u zachoda, dokonce za nima jeste bylo misto kde spal druhej ridic. Stavelo se v Bukittinggi a pak na tom miste kde prodavaj salak jako obvykle. Jako obvykle taky bylo v autobuse diky vecne zapnuty klimatizaci okolo 15 stupnu. Obcas i z pruduchu zaprselo. Cesta trvala kousek pres 17 hodina ado Parapatu sme dorazili kolem pul devaty rano. Takrka okamzite sme sedli na lod na tuktuk a ubytovali se v homestay "Mas". Mame pred pokojema malou nadrzku s koikaprama a nadhernej vzhled na Tobu. Tahle cast vyletu je spis relax, takze sme si pucili motorky a jezdime po ostrove Samosir a prezirame se evropskym jidlem. Prave prisel Jack, tak dem zase do Tuak shopu na burcak z cukrovy palmy. Priste zse neco dopisu tak se mejte.

2 komentáře:

mamiko řekl(a)...

Už se těším, jsem vděčný čtenář. Škoda, že nebudou žádná fota. Na motorkách opatrně!

mamiko řekl(a)...

Táta mi přeposlal sms zprávu a v Lužné by z Tebe měli radost.