pátek 17. dubna 2009

Slavnostni zakonceni studia a nastup dovoleny

Zdravim opet, a na dlouhou dobu naposledy vsechny, kteri se radi neco dozvi o tom, co se deje na druhy strane trojoseho elipsoidu, ktery se line otaci spolecne se svym jedinym satelitem a kruhovytym pohybem obiha svou jedinou a mnohdy v tropech proklinanou hvezdu. Tento tyden jsme ve stredu museli vstat driv jak v jednu odpoledne abysme si dosli na fakultu na zaverecne ukonceni naseho studia indonestiny. Jelikoz sem si blbe naridil budika, musim na dalku podekovat kolegovi z vedlejsiho pokoje ze vstal jak vstal a ze delal bordel, za coz ho vetsinou proklinam a posilam do muslimskyho pekla. Takze sem v rychlosti na sebe hodil neco slavnostnejsiho a jak uz je v indonesii zvykem pomalou soulavou chuzi sel ceknout angkota. Na fakultu sem dorazil s 20 minutovym spozdenim a jelikoz zpozdeni organizace slavnostniho zakonceni nabralo vetsi rozmer, stih sem si dat jeste kavu.
Povaha slavnostniho zakonceni byla nasledujici. Rec prorektora, rec dekana, nase rec a predani z wordu vytisklych certifikatu ovsem s originalnim razitkem. Potreseni rukou, foceni a jak uz to v indonesii chodi zranice z pripravenych krabic s jidlem. Jelikoz studium na UNANDu je velice obtizne, pokud pricteme k mire obtiznosti i zivot v Padangu, spadnul ze me stres, ktery se cele ty dva semestry hromadil.

..Coombal je nejkniratejsi mezinarodne nejznamnejsi festival.. SVETU KNIR

Ctvrtek byl znameni nataceni zaberu do pripravovane reklamy na festival COOMBAL 09. Timto zvu vsechny, kteri se mnou travili cas v tomto blogu na 18.7 do Luzne u Rakovnika, kde se kona nejkniratejsi festival, nyni uz i mezinarodni festival. Mimo souteze o nejlepsi knir festivalu budete mit moznost tam mimo jine potkat i me a jak doufam i nakeho toho indonesana. Dnes je patek a ja mam den, kdy si musim usporadat a zabalit veci, nebot zitra odletam rannim spojem prez Jakartu na Bali, kde se v Denpasaru kolem 16 hodiny odpoledni setkam s lordem Miksovitzem. Spolecne pak na Bali vybudujem plan jak za mesic prozkoumat Lombok, Sumbu, Komodo a Flores. Tato expedice bude jedna z poslednich, ikdyz se rysuje v cervnu jeste expedice na Mentawai a to na Siberut, kde hodlam dukladne prostudovat postup vyroby drevenych trenek mistnich samanu nazyvanych "Sekerei." Prave 50 km od tohoto ostrova se nechazelo Epicentrum stredecniho nocniho zemetreseni o sile 6.4 Rychtera. Neni to ani daleko ani blizko. Ja to zaspal, ponevadz sem byl znaven, neb sem usinal a zaroven proklinal vyse zmineneho kolegu, ktery vedle v pokoji hral s kamosema domino. Indonesky zpusob hrani domina spociva v robustnim trisknuti hracim prvkem o drevenou desku, cimz se v noci vytvori zarucene nepriznive podminky pro klidny a neruseny spanek. Jo a taky to vytvari radu rasistickych myslenek. Nicmene ma tolerance vuci kolegovi je nesmirna, nebot posloucha grindcore. coz je v Padangu clovek endemitni.
Rad bych take zodpovedel otazku mnohych z Vas, jez zaznela i na Velikonocnim konzertu na Zatce. Chcete vedet kdyze se vratim do Rakovnika.. Bohuzel odpoved nevi ani imigracni urad, ktery mi ma vyrizovat exit permit. Vse je v rukou mistnich uredniku a v jejich ochote pracovat rychle. I letecka spolecnost vysla vstric a datum meho odletu lze bezplatne nekolikrat menit. Me plany navratu jsou smerovany k mesici cervnu, ale nabyvam dojmu, ze se mi tady libi a jeste to mozna prehodnotim a nebo to za me prehodnoti urednici. Tak se tam mejte a uzivejte si jaro, snad se Vam to taky zatahne a jeste neco nasnezi. :-) a nashle priste.

1 komentář:

vašek řekl(a)...

gratuluju a až pojedeš domu,mohl bys vzít nějakou pěknou muslimku jako opér, abych nemusel mejt nádobí