sobota 9. května 2009

Flores II.dil

Varan komodsky - nejvetsi jester na zemi, takhle teda vypada ten prezranej

Zdravim pratele indonesie. Prave se nachazime v case, kdy Koutak jako jedinej sabotoval zaverecny ceremonial v Jakarte a spolecne s kolegy Honzou Sirokym a Michalem Miksovicem brazdi krajinu ostrovu Flores.
Tak kde sem to posledne prestal, nekde tam po prijezdu na Flores ve 4 rano co sme s klukama marne hledali ubytovani, pac v tuhle dobu i indonesan spi tvrdym spankem. tak sme se natahli na otevrenou verandu hotelu Matahari v Lubuan Bajo. Kolem pul sesty se ale rozednilo a prisel postarsi muslim kerej ovsem z deseti klicu nesehnal ten pravej k volnymu pokoji. Takze kluci vesele dal spali a ja sem nedospalej cekal az pride o par desitek let mladsi typek, kerej nam konecne otevrel, ale to uz bylo total rano a my sme zacali resit plan novyho dne. Pucili sme si motorky a zaridili vylet na ostrov Rinca na druhej den. Motorkama sme obkrouzili celej pristav, jukli sme na pozar ze sucha, mrkli sme se do jeskyne a po navraceni motorek dali pivo pri zapadu Slunce.
Druhej den sme spolecne s dvouma Belgicanama jeli asi dve hodky na lodi na vejlet na ostrov Rinca kerej je soucasti narodniho parku Komodo. Varanu tam byl celkem dostatek, prestoze z nich mel Michal nasrano tak to docela prezil a udelali sme haldu fotek a videi s nejvetsima jesterkama na svete. Bohuzel i nastesti sme videli jenom ty prezrany kusy, takze vsechny 3 metrovy 150ti kilovy jesterky jenom lezely ve stinu a travily. Akorat jeden samec se k nam vydal ale nedosel ani deset metru a zase zaleh. Na to ze sme vyplazli za tenhle vejlet neco prez sest kil na cloveka tak to byly jenom dve hodky trek, ale jesterky docela pekny. Po jesterkach sme jeste dostali tak hodku snorchl cestou na jednom ostruvku. Docela se tady michaj vody a dost to proudi, takze treba kdyz sem se potapel pod hladinou tak ve trech metrech uz byla studena voda jako z mrazaku. taky proudeni vody bylo masivni, obcas clovek plaval a stal porad na miste pod koralem na kerej cumel... ale jinak parada.

.. prej se da ubranit Varanovi pomoci tohodle klacku, jak? to uz nam pruvodce nerek..

Po cekautu druhej den sme nabrali bus k mestecku Ruteng, kery je tak nak centrum kultury lidi Mengerai. Nasli sme tam docela peknej hotel a kluci tam zdechli a ja sel do mesta sehnat nakej Arak. Netrvalo to ani pulhodky a uz se na me nalepili mistni a pytlik s arakem taky probeh. Po dvou litrech araku sme sli v poklidu do hotelu. Druhej den sme nasedli na pristaveny objednany motorky a jeli se mrknout na jezero kery je asi 20 km smerem do hor. Po 50 km mi doslo ze sme jezero minuli a tak sme si dali obeda v nakym mestecku uprostred Floresu. Nazpatek sme v horach chytli bourku a totalne sme prochcali, ze na nas nebylo nic suchyho. I motorka na chvili nasala vodu a jesteze sme byli z kopce a vodu sme vyprdeli. Co sme byli dva dni v Rutengu tak pokazdy prselo a dle reci mistnich Mengeraicu prsi takhle vodpoledne kazdej den, takze sme se vratili do Lubuan Bajo a posledni dve noci pred navratem na Bali tady prosnorchlujem a prolitame okoli na motorkach. Pozdravujte v Rakaci a poradne si uzivejte jaro. Ja se pomalu loucim a posilam trochu tepla do Cech. A nebudu se vyjadrovat k hokeji, pac prestavam na pristich deset let sledovat reprezentace nebot jejich kvalita se da prirovnat k mistnim okresnim indoneskym. Cus, ahoj zdar a necht Vam rostou pupiky z knedliku.

.. s deckama a trsem bananu na Floresu...

ostatni fotky na Rajceti:
http://mrchrkrt.rajce.net/Flores,_Rinca,_Sumbawa,_Lombok

a motovideo
http://www.youtube.com/watch?v=eD64BwfVFWQ

1 komentář:

Máchal řekl(a)...

ty woe z tebe je banánovej motorkář :-D