pátek 6. února 2009

koutak opet na zapadni Sumatre


I sosky na Bali se smaly ze se musim vratit do Padangu mezi minangy..chjo

Znovu a stale s usmevem zdravim pratele drobnych informaci o zemich indonesie. Jak uz to tak bejva kazda dovolena netrva vecne a i ja sem se musel pakovat zpatky do meho universitniho mesta. Tam uz jede druhej semestr prvnim tejdnem, takze i tady sem neporusil prvni pravidlo spravnyho vyskokoskolaka, ze prvni tejden se maze.
Cas na Bali se mi teda nachylil ke konci a jeste v poslednich chvilich sem navstivil muzeum v Ubudu a posledni den nahodou ani neprselo tak sme se sli podivat kousek za Denpasar, kde stoji Tanah lot, coz je hinduisticky chramek na kterej miri rady cizincu se vyfotit pri zapadu Slunce. Ucinil sem tak i ja a prekrasny pohled na chram v zapadajicim Slunci byl prozatim to posledni co sem tady na Bali zazil. Rano me pak kolega Honza hodil na letiste v Denpasaru.

"Tanah lot" hinduisticky chram na zapadnim pobrezi Bali

Na to ze sem sam jeste nikdy neletel sem vsechno zvlad bez problemu a nased do prvniho letadla do Jakarty. Bez problemu sem propasoval do letadla v priricaku zapomenutej nuz s peprakem a tak sem chvili premejslel jesi nevniknout do odemcene pilotni kabiny a neunyst letadlo spolecnosti Lion air. Neni se cemu divit, ze indonesky aerolinky sou na cernym seznamu, ale let do jakarty byl B737 docela fajn, na to jaky bylo pocasi to pilot mezi tema bourkama docela proklickoval. V jakarte chvili bourilo a tak byl druhej let o dve hodky posunutej, tentokrat sem vyfasoval sedadlo s okynkem a aby se martin s michalem nechlubili voba lety sem sedel u bezpecnostnich dveri u kterych sem mel stejnou funkci a to je v pripade havarie vykopnout a zdrhnout jako prvni. Coz je vyhoda. Opet s par turbulencema sme kopirovali pobrezi Sumatry az sme konecne dosedli do Airportu minangkabaucu. Tam si me chteli prebrat taxikari ale po peti mesicich sem se jim plynulou indonestinou vysmal do ksichtu a nased do autobusu tranexu, kterej me vyhodil kousek vod kostu.

.."kopirovali sme pobrezi Sumatry.."

Kdyz sem votevrel dvere jenom sez ziral, na co vschno je mozny chytit plisen. co nebylo suchy kdyz sme odjizdeli bylo komplet plesnivy vcetne dvou tricek. Takze sem druhej den nakupoval Savo a naky myci prostredky a vsechno pradlo slo do pradelny. Konecne je muj pokoj cistej jako nikdy predtim nebyl a snad vam ho i vyfotim. Kolegove v Padangu me uz upozornovali ze se po me ptali na fakulte a tak tam asi budu muset zaskocit. Holky sou porad nahore v Medanu a dorazej az pristi tejden, takze po om co sem potkal Yani tak se asi pudu zase zadarmo najist na svatbu, v poradi uz ctvrtou. Jeji sestrenice se vdava uz neska a svatba jede celej vikend, takze tam dorazim az v nedeli raci. Jeji mati uz vari 30 kg hoveziho rendangu. No co sem u nich parkrat byl na navsteve tak jeji mama varila porad, ta snad nic jinyho nedela nez vari. Provari celej zivot si myslim, hehe. Az se holky vratej tak prijede mensi Jane do Padangu otec a prej ho vemem na tri dni na zelvi ostrov. Luci co tu byli vedi od policejniho predsedy kerym je to smerem a ja a moje potapeci brejle se uz tresem na koralovy utesy a zelvi polivku. Vemu si tam i prut a budu tam chytat obedy, takze jesi existuje naka jedovata ryba co se nesmi jist tak mi to reknete driv ja to nemam kde najit a po vosmazeni se snad da jist vsechno. Posledne sem pri potapeni nasel dve langusty takze to tam na ten ostrov chce vzit akorat sirky a panvicku. Zatim se teda mejte a uzivejte si zimu v Rakovniku i na horach. Zdravim a zase nekdy se vozvu.

kolem 16:00 nas B737 dorazil za skoro jasnyho pocasi na letiste v Padangu

video s opicema: http://www.youtube.com/watch?v=W3aEyA84Owc

http://www.youtube.com/watch?v=_vA-U9p8GmI

http://www.youtube.com/watch?v=AtCMaMtM1fQ

a fotky z Bali najdete vesmes na adrese: http://mrchrkrt.rajce.idnes.cz/Bali/

ps. a hned druhej den hura na double svatbu se prezrat hovezim, v poradi uz ctvrta, vedle me stoji syn stryce Yani, je mi fuk kolik ma bratru a bratrancu ale jen at se zenej, aspon usetrim za jidlo, hehe

2 komentáře:

mamiko řekl(a)...

Neplač, vždyť tam budeš ještě hodně dlouho.

Máchal řekl(a)...

opoce :-D