úterý 20. ledna 2009

koutak revoltoval na Bali

tady sem v jedny jeskyni na prilivu, Bali je na takovyhle scenerie brutalne dobry

zdravim vsechny priznivce Koutaka. Na Jave koutak potkal komara s horeckou Dengue. Bylo to velice zajimave setkani, nebot koutak tejden nevedel co se s nim deje a az po 4 dnech sel v Malangu na Jave na krevni testy nebot nemoch srazit 39 stupnovou teplotu Paralenama a nasli mu horecku Dengue. Nacez byl odvezen do nemocnice v Malangu kde ho napichli na kapacky s roztokama soli a vitaminu a nutili ho jist jidlo a pit vodu. Koutak zprvu nechtel, ale nakonec se vse obratilo v dobro a zacal jist a pit. Nakonec se oklepal a po 4 dnech zaplatil nemocnici v Malangu 3.280 000 Rp. a odesel do kostu terky Kelnarovy se poradne vypotit. Jelikoz na horecku Dengue neexistuje lek a kritickej den je kolem 6-7 dne infekce komarem, kerej sem byl uz v nemocnici, tak pohoda. Jinak nejedna se o nic smrtelnyho, jenom mate teploty a nevite proc. Nesmi se na to brat Acylpirin, coz dekuju Cermacce,ze mi ho nabidla, jenom se teplota srazi Paralenem.
tady sem zase na plazi s hinduistickejma chramamama

No jelikoz sem mel hladinu krevnich desticek po 4 dnech v nemocnici na normalni hladine 120 000 nakej jednotek a pri nejvetsi krizi sem mel okolo 30 000 nakejjch jednotek, takze sem moch opustit nemocnici, sem teda opustil nemocnici a este trochu zeslablej sem dva dny preckaval u terky Kelnaru v baraku.
Jelikoz Jana Cermaku odjela na sumatru a nechala me nemocnyho na Jave bez dozoru a jelikoz Honza Polivka z Bali jede 9.2 do Cech a je jedinou zachytnou stanici si uzit ostrov Bali do posledniho kousku jak kulturne tak i po jine strance, tak sem nased na autobus z Malangu do Denpasaru.Tady sme vyrazili na Pural Lempuyang

Po prijezdu do Denpasaru na autobusovy nadrzi, me vyzved Honza na jeho tradicni Vespe a odvez me k nemu na kost. Neco sme prokecali a pak sem se po dlouhy ceste busem vyspal. 12 hodin v autobuse plus 1 hodina trajektem byla i za 90 tisic rupii celkem narocna. Prvni noc sem se u kluku na Bali seznamil s Arakem a ostatnima tradicema v kostu. Bydli tam Milan a Bara ze Slovenska, pak Marcel a honza z Ceska a chvili se tam zdrzela i Misha z Jakarty.

Tady sou ty samy chramy na Pural Lempuyang

Po nekolika dnech rekonvalescence sme vyrazili na pujcenejch motorkach k nekolika budhistickejm klasterum kery se tady na Bali vyskytujou. Hura, nejsou tady muslimove, ale hinduisti. Sice se vic bojej duchu a furt neco objetujou ale zase je s nima vetsi sranda, pac chlastaj a ji prasata. takze si clovek pripada jako v Evrope.

Cestou zpatky z Puranu lempuyangu sme se vykoupali na plazi..

Jinak se timto cejtim opet zdravej a uzivam si na Bali dovolenou nez mi zacne v Unoru novej semestr. Se budu muset vratit na Sumatru a udelat nakou seminarku o minangkabausky populaci tam. jelikoz je to ale banda lidi co maj Islam teprva od 16. stoleti a myslisi jak sou tradicni, tak to bude jednoucha teisis. Zatim zdravim do Cech a preju prijemnej zbytek Ledna. tady je leden ve znameni opalovani. Koho bude Koutak zajimat i prio vaze 77 kg ten se muze tesit na Jaro, kdy se koutak vrati zpatky do Cech. Zatim zdravim a preju prijemnou ledovku a predsednictvi v EU.

video na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=77uy2xm2IKE
http://www.youtube.com/watch?v=DzZUJ2b39vA


1 komentář:

Máchal řekl(a)...

to je dost žes taky něco napsal :-) by ses taky furt válel v nemo :-P